Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciastowymieszać. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek. Piec w tych foremkach. Z drugiej połowy uformowac ruloniki- w takiej ilości jak babeczki.
Cukier, wodę, masło i cukier waniliowy wsypac do garnka. Gotować na małym ogniu 20 minut. Dodać kakao, mleko w proszku i bakalie.
Margaryne rozpuścić z mlekiem, dodać cukier i kakao energicznie mieszając.
Do babeczki dać mase i włożyć rulonik upieczonego ciasta. Gdy masa stwardnieje kapeluszu włożyć do polewy i po wyciagnieciu poczekac aż zachnie żeby się nie zniszczył. Końcówkę nózki natomiast umoczyć w wodzie z cukrem i posypac makiem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !