Sposób przygotowania

Przesiewamy an stolnicę cukier puder i dodajemy mąkę pełnoziarnistą. Wkrajamy masło i siekamy z mąką. Marchew trzemy na tarku i dodajemy do mąki. Zagniatamy ciasto. Jeśli marchewka jest bardzo soczysta trzeba dodać więcej mąki ciasto ma się nie kleić. Wałkujemy ciasto cienko na prostokąt i wykrawamy trójkąty. Na najmniejszy bok trójkąta dajemy trochę marmolady (nie za dużo bo wypłynie w piekarniku) i formujemy rogaliki zawijając najdłuższy bok w koło marmolady. Pieczemy na wysmarowanej tłuszczem formie około 30 minut w 180 stopniach na termoobiegu. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    ciasto takale rogalików jeszcze nie robiłam,inspirujące.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !