Sposób przygotowania

Budynie przygotować według przepisu na opakowaniu, jajka rozbić, oddzielić białka od żółtek. Do gorącego budyniu waniliowego dodać 2 żółtka, drobno posiekaną skórkę pomarańczową oraz likier pomarańczowy. Dokładnie wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę i domieszać do masy. Budyń czekoladowy ostudzić. Czekoladę zetrzeć na tarce i wymieszać z tym budyniem oraz z rumem. Zmiksować z miękkim masłem na krem. Mandarynki dokładnie osączyć z zalewy. Połowę owoców ułożyć w szklanych pucharkach, przykryć budyniem waniliowym. Budyń czekoladowy przełożyć do szprycy z końcówką gwiazdki i wycisnąć na wierzch. Udekorować pozostałymi owocami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !