Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opieńki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opieńki 1 kg
woda 1 kg
ocet 10 % 0,25 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Opieńki marynowane

Grzyby myjemy, przebieramy i obcinamy trzon. Gotujemy je aż do momentu gdy będą miękkie. Odcedzamy i płuczemy je kilka razy. Robimy marynatę : gotujemy 1 litr wody wsypujemy łyżkę soli i dolewamy szklankę octu, dodajemy kilka listków laurowych i 10 ziarenek pieprzu prymat. Czekamy aż zalewa wystygnie i zalewamy nią grzyby w słoikach. Grzyby powinny stać w słoiku około 1 tygodnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł25 31.10.2010 20:47
sam osobiście używam tego przepisu i smakuje mi on bardzo ! polecam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak