Sposób przygotowania

krem:
* 3 jajka
* 30 g czekolady
* 2 łyżki mleka
* 160 g cukru pudru
* 200 g masła

Sposób przygotowania:

Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać ugotowane i przetarte ziemianki, zmielone orzechy, kakao oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
W między czasie mleko z dodatkiem czekolady, jaja oraz cukru zagotować na parzę i odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać mało utarte na pianę.
Upieczony i ostygnięty tort przekroić na pół , posmarować jeden płat masą i przykryć drugim.
Na wierzchu również rozłożyć krem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !