Sposób przygotowania

Mąkę wysypać do miski, dodać pokruszone drożdże i pokrojoną margarynę, oraz śmietanę.
Wyrobić składniki ręką na gładką masę.
Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, pokroić na kwadraty 8x8 cm.
Na środku każdego kwadratu rozłożyć łyżeczką powidła.
Zawinąć brzegi ciasta ponad nadzieniem, formując rogaliki.
Rogaliki umieścić na blasze wyłożonej pergaminem, piec 25 minut , do zrumienienia.
Wyjąc z pieca przestudzić posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pychotka
  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Uwielbiam wszelkie rogaliki, a te wyglądają szczególnie apetycznie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !