Sposób przygotowania

Bierzemy od razu za przepis,bo nie ma co czekać. te pychotki robi się w sekundę, a ich smak rozpływa się w ustach przez bardzoo długi czas.

Rozgrzewamy czekoladę w kąpieli wodnej z masłem. Odstawiamy do ostygnięcia. Przeez ten czas mikserem ubijamy jajka, zółtka, cukier. Dodajemy następnie rozpuszczoną czekoladę, dodajemy przesianą mąkę i miksujemy krótko mikserem. Bardzo ważne żeby trwało to krótko, najlepiej na wysokich obortach. Przekładamy do miseczek żaroodpornych. I tutaj uwaga, ja robiłam je co prawda w formie na babeczki, ale zdecydowanie lepiej wychodzą i lepiej utrzymuje się temperatura w naczyniu żaroodpornym. wtedy efekt płynnego środka jest milion razy lepszy. Preferowania średnica około 7,5 cm.Ja akurat robiłam jako muffinki, ale musze przyznac, ze efekt byl sto razy gorszy :(
Pieczemy w 175 stopniach przez 15 min,
Zjadamy ciepłe - smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Martysia

    super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    lubie sodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Przepysznie wyglądające babeczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !