Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić.Dodać cukier oraz żółtka.Wszystko zmiksować.Następnie dodać przesiane mąki, oraz proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką.Wyłożyć na blaszkę.Włożyć do zimnego piekarnika, piec ok 25-30 min.w temp. 180 stopni.

Masa jabłkowa:
Zagotować wodę z cukrem, jabłka obrać, pokroić w kostkę.Dodać do gotującej się wody.Próżyć przez ok. 5 min.Budynie rozprowadzić w 1 szklance wody i dodać do rozgotowanych jabłek.Gorące jabłka wyłożyć na zimny biszkopt, wystudzić.

Śmietana:
Ubić śmietanę.Dodać cukier i cukier waniliowy.Wyłożyć na wystudzone jabłka.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    uwielbiam jabłecznik
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo fajny przepis i ciacho jakie apetyczne :))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    na pewno taki jabłecznik wypróbuję,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda bardzo apetycznie i na pewno go będę piekła
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Ale smakowitości serwujesz!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Przechodnie zza okna mieli co podziwiać;)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo smakowicie się prezentuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Chyba fajnie chodzić do cioci Joli na imieniny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Super ciasteczko! Na pewno bardzo smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Świetny ! Pomysl z budyniem do jabłek podoba mi się :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wygląda świetnie!!!!!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pięknie wygląda ten jabłecznik i założę się, że wyśmienicie musi smakować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre, a proste ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !