Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę a następnie dodając wody zagnieść ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, dwie odkładamy i przykrywamy ściereczką a jedną rozwałkowujemy cienko i za pomocą szklanki wycinamy kółka. Jabłka obieramy a następnie kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienia. Jabłka kroimy plasterki. Na każdy kawałek ciasta kładziemy plasterek jabłka i zlepiamy. Czynność powtarzamy z pozostałym ciastem. Gotowe pierogi wkładamy do gotującej się lekko osolonej wody. Podawać można ze śmietaną i cukrem. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Narobiłaś mi ochoty na takie pierożki ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Jeszcze nigdy nie robiłem z jabłkami.Ciekawe jak smakują?:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Ciekawy przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    ale fajny pomysł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wypróbuję to!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    uwielbiam:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    nie jadłam takich
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    A wiesz, że jeszcze nie robiłam pierogów z jabłkami:) Czas to chyba nadrobić;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    lubię takie pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !