Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie myjemy, oddzielamy nogi od kapeluszy. Połowę nóżek drobno kroimy, resztę wyrzucamy. Kapelusze kroimy w plasterki. Grzyby smażymy na tłuszczu razem z cebulą posiekaną w kostkę (pod przykryciem około 20 minut, a następnie 5 minut bez przykrycia). Doprawiamy solą i pieprzem. Często mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wcześniej należy smażyć polędwiczki czy też można użyć zwykłego tłuszczu ?
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Polędwiczki wkradły się przypadkowo - smażymy normalnie na tłuszczu :-)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Zgłosiłam do poprawki - dziękuję za czujność :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to coś dla mnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pychotka, palce lizać
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    grzybki lubie jesc
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo lubię tak podane grzybki :)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !