Sposób przygotowania

Ugotować rosół tradycyjnie na kurczaku, z dużą ilością marchwi, korzenia pietruszki, podpaloną cebulą, pieprzem i kucharkiem.Lub użyć bulionu z kostek, łącząc drobiowe z warzywnymi.
Ugotować ryż.
Chleb pokroić w kostkę, rozgrzać olej, wrzucić do niego kilka ząbków - plastrów czosnku, gdy odda aromat, wyjąć.Włożyć kostki chleba i zrumienić.
Warzywa umyć, obrać.Surowe drobniutko pokroić w słupki, kostkę, półkrążki.Szczypior i natkę posiekać.
Do miseczki włożyć porcję ryżu, zalać gorącym rosołem, posypać pokrojonym warzywami i gorącymi grzankami oraz natką i szczypiorem.
Smacznego;)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !