Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Muszą być naprawdę sztywne. Dodać sok z cytryny i nadal ubijać. Następnie dodawać partiami cukier, po jednej łyżce w odstępach 30sekundowych, cały czas ubijając.
Nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Do kazdego duszka włozyc perełki jako oczy. Zostawiać między nimi nieduże odstępy bo trochę jednak urosną. Piec około 35-40 minut 140ºC w uchylonym peikarniku. Ja wtykam drewnianą łyzkę. Wystudzone duszki wyjac.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Te duszki są znakomite, bardzo pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    rewelacyjne :) pomysł z oczkami super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    Muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Małgorzata9

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !