Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, dokładnie opłucz i pokrój w kostkę. Zalej je osolonym wrzątkiem tak żeby woda ledwie zakrywała ziemniaki. Gotuj całość przez 5 minut, a następnie odcedź.
Masło roztop w rondelku, dodaj do niego mąkę, rozprowadź wszystko śmietanką i podgrzej na średnim ogniu do uzyskania sosiku. Ziemniaki zalej tym sosikiem i duś całość w rondelku z przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki zmiękną – około 10-15 minut. Przed podaniem posyp siekanym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    inny ale też pyszny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    mmm z koperkiem to jest TO

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !