Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem żółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wrzątek 1 szkl
olej 3 łyżki
sól szczypta
mąka 0,5 kg
keczup pikantny
ser żółty 250 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem żółtym

Ciasto
Wszystkie składniki przekładam do miski, mieszam łyżką.
Gdy trochę przestygnie, zagniatam ciasto, podsypując mąką.
Po otrzymaniu gładkiego, sprężystego ciasta wałkuję na cienki placek.
Szklanką wykrawam krążki, na każdy krążek nakładam ser, zalepiam dokładnie brzegi.
Pierogi wrzucam na wrzącą i osoloną wodę, gotować.
Od wypłynięcia gotujemy jeszcze ok.4 minut, by ser się rozpuścił.
Gotowe pierogi, polewam keczupem, najlepiej smakują prosto wyjęte z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 06.11.2010 12:06
smaczne
Mirka-Ludomila 01.11.2010 10:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak