Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente we wrzącej posolonej wodzie. Odcedzić, opłukać zimną wodą i odsączyć. Fasolkę ugotować we wrzącej, posolonej wodzie, przelać zimną wodą, odcedzić. Pomidory pokroić w plastry. Cebulę, czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, doprawić solą i pieprzem. mieszając podsmażamy. W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ułożyć warstwami makaron, mięso i warzywa. Zalać jajkiem roztrzepanym z mlekiem. Posypać tartym serem. Zapiekać 45min w 180st. Udekorować natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Hmm fasolka do spagetti? musze sprawdzic
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    sprawdzone, dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !