Sposób przygotowania

Twaróg i ziemniaki zmielić przez maszynkę.Dodać resztę składników i wyrobić ciasto.Rwać po kawałku rozpłaszczyć i nadziewać 2-3 kawałkami śliwek z których robimy sos.Dokładnie zlepić.Gotować około 10 min od wypłynięcia.
Sos śliwkowy;śliwki pokroić w kostkę i na patelni podgrzewamy razem z cukrem i cynamonem do miękkości.Odłożyć śliwki do nadzienia a resztę zmiksować.
Wyłożyć knedle na talerz i polać sosem śliwkowym.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dariusz8

    Śliwki węgierki nie są czerwone ,że sos jest czerwony.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    pyszne bardzo lubię takie danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to są śliwki ciemne te duże które teraz można kupić w biedronce,a zdjęcie robione w ustawieniu kulinaria,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super,zjadła bym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, robię podobne, ale sosu nie znałam. Wykorzystam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zdjęcie wyszło super, a knedelki bardzo smaczne!
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    To dla moich lasuchów
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    już nie mogę doczekać się śliwek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    przepysznie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mniam mniam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wygladaja niesamowicie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    rewelacyjnie wyszły te knedle
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    niebo w gębie, pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Zjadłabym sobie takie pyszności!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !