Sposób przygotowania

Pomidory kroimy w kosteczkę, bazylię szatkujemy, całość mieszamy, solimy i odstawiamy w chłodne miejsce. Bagietki kroimy w plasterki. Smarujemy oliwą z dwóch stron i rumienimy na patelni, na małym ogniu. Czosnek kroimy na pół i trzemy nim kromkę bagietki. Następnie nakładamy troszkę gorgonzoli (często też używam fety lub pomijam ser), pomidory i gotowe. Wszystko musimy robić dosyć szybko, aby ser się lekko roztopił, a bagietka w momencie spożywania była ciepła.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne i zdrowe :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Koper

    to jest przepyszna przekąska :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    to lubię :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    świetny przepis ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !