Sposób przygotowania

Bitki lekko rozbić, posolić, posypać ziołami, obtoczyć w mące, a następnie w utartym serze wymieszanym z rozbełtanymi jajkami. Smażyć na mocno rozgrzanej oliwie, aby eskalopki nie przywarły do patelni, po 2 min. smażenia zmniejszając nieco ogień. Smażyć na złoty kolor z obu stron.
Plastry ananasa oraz pomidora obsmażyć na oliwie. Położyć je jeden na drugim na usmażonych eskalopkach.
Na ozdobne szpikulce nabić po 2 oliwki i wbić szpikulce w eskalopki poprzez ułożone plastry. Podawać z ugotowanym zielonym groszkiem i fasolką szparagową, polanymi tłuszczem od smażenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !