Sposób przygotowania

Mąkę z masłemi, z cukrem i z żółtkami posiekać i zagnieść ciasto.Ciasto owinąc w folię i schłodzić w lodówce.Następnie rozwałkować ułożyć w formie i podpiec około 25 min.Mus jabłkowy połączyć z winem , mąką ziemniaczaną i doprowadzić do wrzenia ,nie gotować i schłodzić i masę nałożyć na ciasto.Ubić białka Z 1/2 szklanki cukru na sztywną pianę dodając sok z cytyny i pianę wyłożyć na jabłka i wstawić ciasto do piekarnika do momentu wysuszenia bezy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    wygląda ciekawie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajnie wygląda ta beza, a czy nie ma wniej czasami kisielku bo taka różowa?
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    z beza to nie jadlam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !