Sposób przygotowania

Płata przekroić w poprzek, tak aby mieć cieńkie, spore kawałki do zwinięcia w roladki. Potłuc delikatnie i zamarynować w przyprawach i sosie sojowym. Włożyć do lodówki na jakieś 2 godziny. Pomidory i fetę pokroić w drobną kosteczkę. Farsz kłaść na płatach i zwijać je ciasno, aby się nie rozwaliły. Zapanierować zwinięte roladki w mące, jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju ok. 10 minut, tak żeby mięso w środku nie było surowe. Podawać z ziemniakami. Ja tym razem zamiast surówki podałam podpieczone pieczarki (jak widać na zdjęciu).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !