Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie szorujemy, gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach, a następnie odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Ogórki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę kroimy w piórka. Koperek myjemy i drobniutko siekamy. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do śmietany, mieszamy, dodajemy ogórki i koperek i ponownie mieszamy.
Wystudzone ziemniaki, obieramy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy pokrojoną cebulę. Całość polewamy sosem ogórkowo-koperkowym i mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis na pięć:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !