Sposób przygotowania

Biszkopt (który zawsze wychodzi :) : Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i żółtka, miksujemy, na koniec dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Formę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto biszkoptowe, pieczemy w temp 160stopni ok 40 minut.
Masa budyniowa: Budynie osobno gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (z mlekiem i cukrem). Masło ucieramy (2 kostki) dzielimy na pół, dodajemy ostudzony budyń.
Gotowy biszkopt, ostudzony, dzielimy wzdłuż na pół, na 1 warstwę układamy budyń śmietankowy + połowę budyniu czekoladowego. Przykrywamy drugą częścią biszkoptu, na gorę smarujemy pozostałą masę czekoladową.

Pychotka!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakiej wielkości forma? i zastanawiam się czy nie zmniejszyć ilości mleka - boję się, że masa wyjdzie za rzadka...
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ja użyłam budyniu (tej większej porcji) tam było na porcję 750ml mleka, dałam 500ml, forma 30x18,5
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !