Sposób przygotowania

białka wymieszać ze szczyptą soli i ubić na sztywną pianę,w trakcie ubijania stopniowo dodawać przesiany cukier puder. Mielone orzechy laskowe wymieszać z łyżeczką cynamonu i kardamonem. Całość ostrożnie wymieszać z pianą. Otrzymaną masę za pomocą 2 łyżeczek układać na okrągłych andrutach. Całe orzechy laskowe uprażyć bez tłuszczu,a następnie oczyścić z łusek,pocierając jeden o drugi w lnianej ściereczce. W środek każdego \"całuska\" wcisnąć po jednym orzechu. W czasie pieczenia ciastek drzwiczki piekarnika muszą być lekko uchylone. Po upieczeniu odstawić do wystudzenia. Wystające brzegi ciastek odkroić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !