Sposób przygotowania

Z kiełbasy ściągamy skórę, kroimy w kosteczkę i dusimy na masełku. Po kilku minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę. Następnie dodajemy paprykę pokrojona w kosteczkę i pomidora bez skórki w kostkę. Pieczarki kroimy na ćwiartki a następnie w plasterki. Wszystko razem dusimy do miękkości. W głębszej miseczce bełtamy jajka z pokrojonym szczypiorkiem, dodajemy 2 łyżki mąki i 3 łyżki mleka. Dokładnie mieszamy ( najlepiej mikserem) do smaku dodajemy sól, pieprz. Następnie zalewamy uduszone warzywa i smażymy jeszcze chwilkę aż jajko nam się zetnie. Można na wierzch dać starty żółty ser. Smacznego !!!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !