Sposób przygotowania

Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić w kostkę, por w półplasterki, 2 papryki pokroić w paseczki. Tak przygotowane warzywa wyłożyć na rozgrzany olej, smażyć kilka minut, dodać pokrojone pomidory, dusić krótko pod przykryciem, doprawić cukrem solą pieprzem i sproszkowaną papryką/. Dusić 10 minut, wystudzić. Pozostałą paprykę oczyścić, napełnić farszem, ułożyć w płaskim naczyniu, podlać 2 łyżkami oleju, rosołem i dusić pod przykryciem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię zapiekaną paprykę, ale z takim farszem jeszcze nie jadłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !