Sposób przygotowania

Przesianą mąkę wsypać do miski. Dodać wodę, żółtka i wyrobić łyżką. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Obrane jabłka bez gniazd nasiennych pokroić w plastry(ok 1cm). Każdy kawałek wbić na widelec, zanurzy z rozgrzanym olejem i smażyć na jasnozłoty kolor.
Po zdjęciu z patelni posypać cukrem pudrem i cynamonem, polać miodem lub syropem, jak kto lubi ;]

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    wygląda smakowicie ten przepis....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wanda5

    sa slodziutkie i pyszne uwielbiam je
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    REWELACJA
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    dobry przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    dobre, robię coś podobnego, muszę wypróbować wg Twojego przepisu
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    lubię jabłka nawet smażone
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !