Sposób przygotowania

Obrane jabłka utrzeć na tarce o dużych oczkach. Margarynę utrzeć ze szklanką cukru i żółtkami na puch. Nadal ucierając powoli wsypywać mąką ziemniaczaną i pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie ostrożnie wymieszać z pianą ubitą z białek. Budyń z obu opakowań ugotować na litrze mleka, dodając pozostały cukier. 3/4 ciasta wyłożyć do natłuszczonej blachy, posypanej bułką tartą, na nim rozłożyć kolejną warstwę jabłek, gorący budyń i resztę ciasta. Piec 50 min. w temperaturze 180 stopni C.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Też pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    katarzyna124

    Jadłam takie ciasto u babci mojego męża, było pyszne:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobre ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo lubię ciasta z budyniem:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    budyń i jabłka mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszne i to bardzo
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IlajEM

    Musi być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    super smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !