Sposób przygotowania

Upiec dwa biszkopty, ciemny i jasny.

BISZKOPT I
4 białka ubić z 1/2 szkl cukru na sztywną pianę, dalej ubijając, dodawać po jednym żółtku a na końcu 1/2 szkl mąki wymieszaną z 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, delikatnie wymieszać.
Piec 30 minut w 175C.

BISZKOPT II
Przygotować według przepisu biszkopt I tylko dodać 2 łyżki kakao, upiec ciasto.

KREM KAJMAKOWY
Margarynę rozetrzeć dodać mleko skondensowane, masę makową, kawę rozpuszczalną w proszku, łyżkę spirytusu dobrze wymieszać.

KREM TWAROŻKOWY
Ser biały, 1 cukier waniliowy, cukier puder dokładnie utrzeć.
Śmietanę ubić i połączyć z masą serową.

PONCZ
Woda, cukier waniliowy, 1 łyżka cukru, spirytus wymieszać.

BISZKOPT CIEMNY-nasączyć ponczem
Na biszkopt nałożyć krem twarożkowy.
Biszkopt jasny-nasączyć ponczem.
Całość posmarować kremem kajmakowym i posypać startą gorzką czekoladą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa92

    dość ciekawy ;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    jest pyszne, ale dla mnie za pracochłonne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !