Sposób przygotowania

Muchomorki rdzawobrązowe, nazywane panienkami, zbieram i marynuję gdy są młode, z kapelusikami o jeszcze dzwonkowatym kształcie. Do słoiczków dodaję blanszowane paski papryki, krążki marchewki i plasterki cebuli. Do sałatki zawartość słoiczka dobrze osączyłam.
Jajka ugotowałam na twardo, ostudziłam i obrałam, pokroiłam w plasterki. Sałatę opłukałam i osuszyłam, szynkę pokroiłam w cienkie paseczki. Oliwę połączyłam z octem, doprawiłam szczyptą cukru i soli, pieprzem i koperkiem, dobrze wymieszałam.
Na talerzach ułożyłam liście sałaty, na nich paseczki szynki i plasterki jajka. Na wierzch wyłożyłam marynowane grzybki z warzywami i całość skropiłam przygotowanym sosem. Przybrałam listkami koperku.

Komentarze

  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    śliczna i zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    monia2005

    Ależ kolorowo :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pięknie wygląda
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pysznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Pięknie wygląda. Z takimi grzybkami jeszcze się nie spotkałam. A może spotkałam, tylko nie wiedziałam, że są jadalne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !