Sposób przygotowania

Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w kosteczkę, a ziemniaki na małe kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając, smaż 3 minuty. następnie dolej bulion, zagotuj.
Cukinię pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodaj szpinak. Pogotuj razem, by szpinak nie był surowy. Następnie zupę zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Fasolkę opłucz, strączki oczyść, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do osolonego wrzątku, poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj przez około 5 minut. Fasolkę przełóż do zupy, zamieszaj. Rozlej do miseczek (możesz udekorować ją kleksem jogurtu).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    doskonały, dokładny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !