Sposób przygotowania

Biszkopt;
białka ubić na sztywno dodac cukier i żółtka i ubijać na sztywno.Dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem i delikatnie wymieszać.Wylać na blachę wyłożoną papierem.Piec w 160 st około 20 min.
Śliwki pokroić w drobną kostkę,zalać rumem i odstawić na noc do lodówki.
Krem;
Tłuszcz utrzeć i wolnym strumieniem wlewać ubite na sztywno jajka z cukrem cały czas ucierejąc.Dodac nutellę i wymieszać.Odłożyć kremu na posmarowanie petitków a do reszty dodać odsączone śliwki i wymieszać.
Biszkopt posmarować kremem z śliwkami.Na kremie ułożyć namoczone petitki i posmarować odłożonym kremem.
Petitki można namoczyć z pozostałego rumu po odsączeniu dolewając wódkę lub rum.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    wygląda wyjątkowo! musi być bardzo smaczne !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    niam, niam... koniecznie muszę zrobić:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    super ciasto :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    śliczne cudeńko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Interesujący przepis.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczne te ciacho
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Pięknie się prezentuje.
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszne ciacho:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !