Sposób przygotowania

Jajka ugotować na parze nad jajkami można od razu ugotować marchewkę i groszek. Żelatynę zalać zimną wodą aby spęczniała. następnie wlać ją do gorącego bulionu. Można doprawić odrobinę do smaku solą i pieprzem. Bulion odstawić aby nieco ostygł. Wylać trochę bulionu na dno malutkiej salaterki i poczekać aż stężeje. Następnie wyłożyć marchewkę pokrojoną w plasterki oraz groszek i pokrojone w dość grubą kostkę jajka. Całość zalać tężejącą galaretką. pozostawić do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    rzeczywiście pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawa propozycja.
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !