Sposób przygotowania

Mięso ugotować na małym ogniu. Gdy już będzie robiło się miękkie dodać pozostałe składniki gotować do miękkości. wyjąć selera i pietruszkę a resztę zmielić w maszynce. Dodać jajko i dokładnie wyrobić. Można nieco doprawić do smaku. jeśli masa jest za rzadka można dodać kleik ryżowy. Z powstałej masy formować niewielkie kulki z mięsa i ugotować je w wywarze pozostałym z gotowania mięska. Do klopsików można dodać np. natkę pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    zapowiada sie całkíem fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    moja niunia je uwielbia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rzadko jadam mięso indycze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !