Sposób przygotowania

Najpierw musimy upiec 2 biszkopty.
Przepis na 1 biszkopt :
4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki ( 3 pszennej, 1 ziemniaczanej), 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Białka ubić z cukrem dodać żółtka i powoli dodawać po 1 łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 30-35 min.
Gdy biszkopty mamy już upieczone musimy zrobić 2 masy.
Przepis na masę :
1 kostka masła, 3 jajka, szklanka cukru ( niepełna).
Jajka należy ubić na parze z cukrem. Wystudzone połączyć z uprzednio utartym masłem. Dodajemy nie wielkie ilości ciągle mieszając. Masę należy podzielić na 2 części.
Do pierwszej wsypujemy 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej i mieszamy, a do drugiej dodajemy 2 łyżeczki kakao.
Następnie na biszkopt wykładamy masę kakaową a na górę biszkopt, następnie masę kawową i herbatniki maczane w wódce ( większa połowa szklanki). Górę można zalać polewą czekoladową i posypać startymi orzechami. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aneta69

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !