Sposób przygotowania

Do garnka nalałam oliwę na nią wrzuciłam wymieszane w moździerzu i lekko zmiażdżone:
2 łyżki kminu rzymskiego ( dużo, bo uwielbiam)
1 łyżkę curry
2 ząbki czosnku
3 ziarenka pieprzu
kawałeczek imbiru surowego drobno posiekanego

przesmażyłam to ale niedługo, na tyle aż puściło zapach.

Dorzuciłam umyte i drobno pokrojone:
1 cebulę
białą część od pora
2 mniejsze marchewki
2 małe pietruszki
kawałek dyni ( tak około 20 dkg )
selera kawałek
1 czerwoną cebulą
2 małe pomidorki
1 cm kawałek ostrej papryczki chilli
to wszystko razem szybko w miarę wymieszałam, dałam temu chwilę i zalałam całość wodą a po chwili dorzuciłam prawie 25 dkg soczewicy zielonej, tylko wodą opłukaną.

Gotowałam ok. 30 minut, aż soczewica była miękka, ale nie rozpadająca się.


Polecam, ta zupa rozgrzewa i jest przyjemnie pikantna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    samo zdrowie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    haniaa

    chyba ja dziś ugotuję....:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !