Sposób przygotowania

Zmiksować jaja z cukrem, dolać mleko, wsypać makę i jeszcze około 3-5 mminut miksować. Sezam wyprażyć na patelni, zmielić na makę np.: w młynku do kawy i dosypać do masy. Wymieszać. Kiwi obrać ze skórki, przekroić na grube plastry i wrzucać do ciasta( konsystencja gęstej śmietany). Wybierać łyżką i kłaść na głęboki olej rozgrzany do temperatury ok 160 stopni. Piec około 2-3 minut do zarumienienia. Podawać gorące potrzepane cukrem pudrem lub cynamonem. Resztki ciasta lać łyżka na gorący olej wyjdzie coś w rodzaju faworków. Bardzo smaczne danie polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    ciekawy pomysł na kiwi
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam sezam :) musi być pyszne :)
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    WOW! Co za kreatywny przepis! Aż ślinka mi leci!
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    niesamowite! chyba wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ciekawe jak smakuje... bo wygląda rewelacyjnie! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ciekawy pomysł, tak jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    muszę koniecznie wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !