Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
zsiadłe mleko 1/2 litra
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej 1/2 szklanki
cukier puder 2 łyżki
jabłka 3-4 słodkie

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami

Całe jajka wbić do miski, roztrzepać, dodać zsiadłe mleko, mąkę, proszek do pieczenia, wymieszać (albo ubić trzepaczką) tak, aby ciasto było gładkie i miało gęstość śmietany. Ciasto odstawić na godzinę. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki, wrzucić do ciasta, wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron, po wyjęciu na talerz posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 26.10.2010 10:07
Pyszne są, lubię na gorąco i na zimno :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak