Sposób przygotowania

Świeże pomidory umyć, włożyć na 2 - 3 minuty do wrzącej wody.
Następnie wyjąć z wrzątku i na chwile zanurzyć w zimnej wodzie.
Obrać ze skórki i zmiksować.
Pomidory z puszki rozgnieść widelcem lub również je zmiksować razem z zalewą. Czosnek obrać i posiekać.
Cebulę obrać i drobno pokroić.
Rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek - zeszklić .
Do zeszklonej cebuli i czosnku dodajemy zmiksowane pomidory i gotujemy na wolnym ogniu aż do odparowania 1/2 ilości płynu.
Gdy płyn - sok odparuje, a sos zaczyna gęstnieć dodać posiekaną bazylię i doprawić do smaku pozostałymi przyprawami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy nie robiłam takiego
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ciekawy nie robiłam takiego
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    dobry ale do gołąbków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !