Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy. Sałatę rwiemy i wkładamy do miski. Powinna ona zajmować połowę objętości naczynia. Pomidory kroimy na ósemki, a następnie jeszcze każdą z nich na 3 części w poprzek. Układamy na sałacie. Ogórka kroimy w półplasterki i układamy na pomidorach. Cebulę kroimy w piórka i układamy na ogórkach. Paprykę kroimy w kostkę i układamy na cebuli. Oliwki kroimy na połówki lub na ćwiartki i układamy na papryce. Na górze układamy fetę pokrojoną w kostkę. Polewamy sosem greckim przyrządzonym według przepisu na opakowaniu z dodatkiem odrobiny papryki. Sos dodajemy dopiero 15 minut przed podaniem sałatki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !