Sposób przygotowania

Sporządzić ciasto drożdżowe. Po wyrośnięciu przełożyć na stolnicęposypaną maką. Rozwałkować na grubość 1cm nadając kształt prostokąta. Ciasto pokroić w trójkąty. na każdy trójkąt od strony podstawy nałożyć marmoladę i zawijać rogaliki. Zawinięte rogaliki pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośniete rogaliki piec na złoty kolor.

Polukrować

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    super wyszły rogaliki
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    rogaliki moje ulubione
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam takie domowe rogaliki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię ,bardzo często robię bardzo podobne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !