Sposób przygotowania

masło i cukier utrzeć na pianę,dodać jajka,drobno startą skórkę z cytryny oraz mąkę krupczatkę wymieszaną z 2 łyżkami proszku do pieczenia i dokładnie wymieszać. ciasto przelać na posmarowaną tłuszczem blachę i równomiernie rozprowadzić. Piec w rozgrzanym piekarniku około 20minut. Do 1/8 l soku z cytryny dodać sok pomarańczowy,100 g cukru pudru i dokładnie wymieszać. Ciepłe ciasto pokropić mieszanką soków i odstawić na jakiś czas by wsiąkły. 100 g cukru pudru wymieszać z 3 łyżkami soku z cytryny.Tak przygotowanym lukrem wysmarować placek i poczekać aż zastygnie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !