Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać ser, mąkę i żółtko, przyprawić. Uformować kluseczki, wrzucić na osolony wrzątek, gotować aż wypłyną. Cebulę podsmażyć, dodać listki laurowe. Wlać 1/4 l wody, dusić 30min. Po 15min wrzuć pokrojone jabłka. Przyprawić do smaku, Kluski zarumienić na maśle, podawać z kapustą.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawa propozycja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    pycha, czekam na wiosnę i młodą kapustę
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !