Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy,marchew trzemy na tarce o grubych oczkach.Kapustę i marchew wsypujemy do beczki warstwami i za każdym razem posypujemy garścią soli.Po wsypaniu każdej warstwy kapustę ubijamy drewnianym ubijakiem.W ubitej kapuście drążymy głębokie dziurki, nakrywamy beczkę ściereczką i trzymamy w ciepłym pomieszczeniu ok 5 dni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię tak samo
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robię tak samo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Taka ukiszona w domu musi świetnie smakować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam taką i zawsze podjadam jak tylko lekko ukiśnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !