Sposób przygotowania

Wypatroszone i oczyszczone ryby (z ogonkami) obsypać przyprawą do ryb i odstawić do lodówki na kilka godzin. Przygotować parowar lub bambusowe naczynie do gotowania na parze. Pokroić cebulę w plastry, część rozłożyć na dnie parowaru tworząc pierzynkę dla ryb, na to położyć ryby w każdą wkładając po kawałku cebuli. Całość posypać obficie suszonymi ziołami, pokrojonym w plasterki czosnkiem. Skropić lekko sokiem z cytryny i obłożyć kawałkami owocu. Parować jakieś 15-20 minut. Trzeba sprawdzać, żeby rybki się nie rozpadły. Podawać z sosem i pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    w jakim celu robimy pierzynkę z cebuli? W parowarze elektrycznym też by zdało to egzamin?
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !