Sposób przygotowania

Serek mascarpone utrzeć dokładnie z cukrem waniliowym można do niego dodać nieco alkoholu. Następnie obrać gruszki i pokroić w plasterki. Wrzucić je do rondelka dodać cynamon, cukier puder do smaku oraz owoce anyżu podlać odrobiną wody i dusić parę minut ale nie za długo aby owoce się nie rozgotowały. Następnie ciasto francuskie pokroić na 9 równych prostokątów i upiec w mocno nagrzanym piekarniku. Po przestudzeniu układać warstwę owoców a na to warstwę kremu. Kolejną warstwę zrobić podobnie. Końcową warstwę udekorować gruszkami i pozostałym krem zrobionym z serka mascarpone. Całość można obsypać kakao.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Wygląda bajecznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetny pomysł,bardzo mi się podoba.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetyczne ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    poproszę kawałek,przepysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !