Sposób przygotowania

Kakao i pozostałe składniki /oprócz wódki/ można zastąpić stopioną tabliczką czekolady deserowej i gorzkiej.


Zagotować składniki, aż rozpuści się cukier, wlać wódkę. W wystudzonym biszkopcie zrobić otwory uchwytem drewnianej łyżki lub mątewki, ale nie do samego dnia /mniej więcej do połowy/. Letnią masę wlewać w te otwory.
1/2 l kremówki ubić ze śmietanfixem i łyżką cukru pudru, wyłożyć na wierzch i posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    tesa

    szybko i prosto, a nazwa deseru ciekawa :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    Ciekawa nazwa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !