Sposób przygotowania

Masło utrzeć ze 150 g cukru na pulchna masę,dodać po jednym żółtku,następnie łyżeczkę cynamonu oraz rum i dobrze wymieszać. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i zmielonymi orzechami laskowymi.Formę wysmarować olejem,oprószyć bułką tartą i odstawić w chłodne miejsce.Z białek i soli ubić sztywną pianę,dodawać stopniowo 200 g cukru i dalej ubijać. Dodać mąkę z orzechami oraz masę z masła i wymieszać. Ciasto wlać do formy i piec na środkowym poziomie piekarnika. Pod koniec pieczenia babkę przykryć papierem do pieczenia.Babkę wyjąć z piekarnika i oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !