Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Biały ser rozdrabniamy widelcem (wersja oryginalna, zmielić ser z kaszą, ja poszłam na łatwiznę i nie mieliłam :) Cebulkę kroimy drobno i smażymy na masełku. Czosnek wyciskamy przez praskę. Szczypiorek siekamy drobno.Wszystkie składniki łączymy ze sobą i mieszamy razem z jajkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kulki i obtaczamy w bułce. Niestety będą oprnie się sklejały dlatego trzeba w tej bułce je wygniatać chwilkę. Na patelni rozpuszczamy np smalczyk i smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Hreczniaki są fajną odmianą od schabowego lub mielonego albo dodatkiem do mięs, który zastępuje ziemniaki, frytki czy ryż.
Z przepisu wyszło 15 sztuk.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    super przepis! z chęcią go wypróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    to się cieszę :) kotleciki naprawdę smaczne!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetne! mam na nie ochote bo wyglądają bardzo zachecająco:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    super, na pewno są pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    nigdy nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawe i warte spróbowania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawe te hreczniaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    muszę wypróbować nigdy nie jadłam
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    We Wschodniej Polsce na grykę mówiono hreczka ... Musi to być wschodni przepis a tam smacznie gotują....
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniałe danie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Moja mama robi podobne, są super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne, musze wyprobowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !