Sposób przygotowania

JAJKA WYMIESZAĆ Z MĄKĄ I NA ROZGRZANEJ PATELNI USMAŻYĆ 4 OMLETY. POKROJONĄ W DROBNĄ KOSTKĘ CEBULĘ ZESZKLIĆ NA TŁUSZCZU Z POSIEKANYM CZOSNKIEM. SZPINAK UMYĆ DOBRZE ODCISNĄĆ, DODAĆ DO CEBULI I SMAŻYĆ KILKA MINUT. DOPRAWIĆ SOLĄ, PIEPRZEM I GAŁKĄ MUSZKATOŁOWĄ. ODSTAWIĆ DO OSTYGNIĘCIA. BIAŁY SER ROZGNIEŚĆ WIDELCEM. KAŻDY Z OMLETÓW POSMAROWAĆ CIENKĄ WARSTWĄ BIAŁEGO SERA, NASTĘPNIE WARSTWĄ SZPINAKU. ZWINĄĆ OMLET W CIASNĄ ROLADĘ I ODSTAWIĆ NA GODZINKĘ. PODAWAĆ JAKO PRZYSTAWKI, BĄDŹ CIEPŁE.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    bardzo fajne danie, uwielbiam szpinak wiec na pewno skosztuje:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    musi byc dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    omlety uwielbiam, szpinak niekoniecznie ale przepis wart pokusy a może i szpinak zasmakuję ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    bardzo ciekawy przepis jeszcze takich nigdy nie jadłam.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    można robić szpinak mam na działce
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    nigdy nie jadlam, za szpinakiem nie pzrepadam, chociaz moze by akurat to podpasowało)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szpinak nie bardzo ,omlet bardzo lubię ,w takim połączeniu myślę że będzie mi smakować
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    napewno smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !