Sposób przygotowania

Ciasto francuskie należy rozwinąć, ułożyć na blaszce i pokroić w kwadraciki o boku około 5 cm. Ciasto upiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczenie powinno trwać około 15- 20 minut.
Budyń ugotować na mleku. Następnie odstawić do przestudzenia. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem. Miksując dodawać po łyżce przestudzonego budyniu. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję należy przełożyć nią francuskie kwadraciki. Posypać je cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię ciasteczka z ciasta francuskiego :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    babeczka007

    dobre :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię ciasto francuskie, więc takie ciastka z budyniem na pewno by mi smakowały
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    brzmi doskonale
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pychotki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !